Vi snakket med X-games general Henning Andersen, som kunne bekrefte at det går mot et nytt X-games i Norge. De jobber også mot en spennende utvidelse med X-games Nordic på lang sikt.

Det første X Games på Norsk jord startet på Tøyen i Oslo under X Games i for to år siden. Etter at hovedstadens støtte forsvant med det nye byrådet, flyttet Henning Andersen & co. actionsportkonkurransen til OL-arenaen i Øyer kommune.

Frem mot 2018 har det har vær snakk om å utvide konseptet fra X Games Norway til X Games Nordic, hvor i så tilfelle Stockholm, Finland, København har blitt nevnt som potensielle destinasjoner. Men leser vi dagens VG kan det tyde på at det heller mot et nytt X Games i Norge.

Idag fikk eventet tildelt 18 millioner i revidert statsbudsjett etter påtrykk fra Venstre. Det er samme sum som arrangementet i Hafjell i mars i fikk tildelt i år.

– Ja, det er nesten en bekreftelse. Det vi ihvertfall kan si er at det skal veldig mye til om det ikke blir noe av. Dette var den første brikken i et stort puslespill, som det å sette sammen et event som dette er. Det første, men også den største i puslespillet, bekrefter Henning ovenfor Afterbang.

– Vi er veldig takknemlig for at vi kan produsere X Games i Norge igjen. Det var et fantastisk event i vinter, med så mange norske topputøvere fra den regionen. Jeg var ikke sikker på om vi skulle få støtte fra den norske regjering og storting igjen, men synes det er fantastisk at vi nå får det, sier Tim Reed til VG.

Nå gjenstår det å avtale med kommunene i regionen og sponsorer for å få det hele i havn.

På spørsmål om X Games Nordic forteller Henning oss i Afterbang at det aldri har vært tanken å løfte X Games ut av Norge, men heller å supplere programmet med andre øvelser f.eks i Stockholm, eller København. Men at dette er noe som er stort og omfattende, at de ikke blir å jobbe for å få til dette allerede i 2018, og at programmet kommer til å forbli i Norge for det neste arrangementet.

 

 

Kommentarer