X Games stillashoppet badet i sola på Fornebu i dag. Det var duket for X Games finaler for Ski Big Air, først ut var damene.

Som vi visste på forhånd, mangler en del av de største stjernene på jentesiden, Lisa Zimmermann og Kelly Sildaru er f.eks ute med skade. Johanne Killi som var tvilsom før start stilte heller ikke i dagens renn, selv om hun hoppet på trening.

Gledelig var det likevel å se at Tiril Christiansen er tilbake igjen i det gode selskap, selv om hun måtte regnes som en outsider med tanke på gullet. Giulia Tanno og Sarah Hoefflin måtte bære favorittstempelet i dag.

Årets format krever 2 triks, som er satt i forskjellige retninger. Enten høyre, venstre, eller switch høyre eller venstre. Disse hoppene utgjør totalscoren.

X Games debutant Lara Wolf. Foto: Scott Kvitberg.

Run 1

Giulia Tanno klinte til allerede i første runde og satt en nærmest perfekt dobbelcork 1080 safety, da de andre hadde kjørt ledet hun med hele 10 poeng (score: 47), foran Zuzana Stormkova på andreplass som gjorde en svær rodeo 900 safety.
Tiril startet rolig med en 540 safety på sitt første hopp.

Run 2

Domiqiue Ohaco hoppet seg opp på lista i andre runde med en switch venstre 900 mute.
Tanno var nede med rompa på sitt andrehopp da hun gikk for en switch 900 safety og ble trukket kraftig.
Sarah Hoefflin landet sitt andre safehopp og gikk i ledelsen med 2 decent scores. Tiril dro til med en høyre 900 tailgrab, men misset litt på grabben.

Run 3

Tiril landet sin høyre 900 tail bra i siste run, og fikk godt betalt med 40 poeng, sammen med sin første venstre 540 safety landet hun på 73.33 og fikk bronse! Hoefflin gjorde misty 720 mute, men landet backseat.
Tanno med dobbelcorkscoren som kunne sikre seiere, prøvde seg på å safe det inn med en switch 540 på siste hopp, det ble hun straffet for og måtte se gullmedaljen slippe.
Dermed ble det veldig overaskende Jennie-Lee Burmansson som stakk av med seieren. Hun gjorde switch høyre 720  safety og switch venstre 720 blunt til tweaked safety.

Domiqiue Ohaco over gapet. Foto: Scott Kvitberg

 

*Saken oppdateres.

Kommentarer