Teamsjekk: Faction Skis Norway

Skis are more than just pieces of wood, steel & fibreglass. They are tools of escape. A medium for personal expression. A way to challenge fears, push limits & share incredible experiences with friends.” – Faction Collective

Faction Skis er blitt en av de mest populære skivalgene de siste åra. Mye på grunn av skigleden de viser, ideologien de står for og den lekende innovative måten å kjøre ski på som blir representert av en av verdens mest stacka proteam! Hvis du ikke ble født i går har du fått med deg måten Adam Delorme presser sine Candide 4.0 til det ytterste. Eller Candide Thowex selv, han trenger verken intro eller påminnelser. Legenden, kong vinter, det holder.
Men hvem er på det nasjonale Faction- teamet?
Vi har tatt en prat med teamsjef Christoffer Schach som presenterer Factions Team Norway!

Christoffer Schach:
20 år(Teamsjef og teamkjører):

Jeg har smålig sluttet å konkurrere i parken, og beveget meg over til frikjøring. Kjørte mitt første år i NFC (Norway Freeride Cup) i fjor, og har bestemt meg for at det er der konkurreringen kommer til å foregå. Jeg kommer fortsatt til å kjøre mye park, men mest for filmingens del.

Når det kommer til valg av ski er det vanskelig, kjørte Faction Candide 1.0 som parkski i fjor, og er super fornøyd med den. I år skal jeg også bruke Candide 2.0, som er en noe bredere variant.

Den morsomste frikjøringsskien til Faction er uten tvil Candide 4.0, som fort er blitt yndlingsskia, men til konkurranser kreves det en stivere ski. Derfor har det også blitt mye kjøring på Faction Thirteen, som er en mannevond ski til store linjer.

PC Fosse:
23år(Teamkjører og damemagnet):

PC er den som har vært lengst på Faction teamet. Han er godt kjent fra NRK-suksessene Oppdrag Sognefjorden og Oppdrag Nord-Norge, og han har vært fast inventar i Chaos-productions sine filmer. Det lure smilet har også vært i finne i Field Productions. Han er aktuell med en ny TV-serie som heter Rastløs som kommer på TV2 på nyåret (her er det bare å glede seg).

PC har kjørt mange konkurranser nasjonalt og internasjonalt, men kommer fremover til å satse mer på filmingen. PC har tatt 3. og 2. plass i Polish Freeski Open i henholdsvis 2013 og 2014, samt en knallsterk 5. plass i Sweet Rumble i 2012.

Eirik Sæterøy:
17år(Teamkjører):

Eirik starter på sin andre sessong som teamkjører for oss i år, og etter den sinsyke sesongen han hadde i fjor, gleder vi oss til å se han denne vinteren også! Han var tidligere å finne på Faction Silas, men har nå gått over til Faction Candide 1.0. Dette er den nyeste og råeste parkskien til Faction, og denne er å finne på samtlige av våre teamkjørere.

Eirik oversteg alle forventninger da han ble dobbelt norgesmester (Big Air og Slopestyle), og samlet også med seg 1. plass i Big Air i Kirkerud og 2. plass i Big Air i Wyller.

Han er nå også tatt ut på Jr. Landslaget, som står i stil til hans gode prestasjoner i fjorårets sesong. Absolutt en kar som er kommet for å bli!

Tormod Frostad:
12år (Teamkjører):

Tormod er teamets yngste kjører. Han er et veldig stort talent fra BSK, som virkelig drar på. Han vant både Snowstock og Norges Cupen i Drammen i sin klasse.

Han repper Faction Candide 1.0 JR, som er junior-utgaven av den nye Candide 1.0, men bygget på samme måte. En juniorski, bygget som en seniorski.

Tormod sine planer i år er å fortsette sin satsning, og han kommer til å kjøre mange konkurranser. Dette er en kjører vi har veldig stor tro på i årene som kommer, og vi gleder oss til å følge han videre.

William Kalfoss:
17år (Teamkjører park)

William er Oslo-gutt tvers igjennom. Han er tidligere skihopper, men skjønte fort at det ikke var noe særlig, og startet i Heming Adrenalin. Han skal begynne på sin andre konkurransesesong, og sin første med Faction i ryggen. William skal starte sesongen med Candide 1.0, og er klar for en lang og hard sesong med mange konkurranser. Selv om Tryvann kan regnes som hjemmebane, er han mye i Trysil, hvor han veksler effektivt mellom parken og afterskien.

Pass opp for denne karen til sesongen, han har noen triks på lur..

Morten Bragerhaug:
23år(Teamkjører park)

Morten er skikongen i Valdres, og ble i fjor kåret til kongen av Valdres. Han jobber for Frikjøring og BC-Jibb på Ringebu Folkehøgskole. Til vinteren har han fått med seg en filmfotograf, og skal jobbe med å få endel av skikjøringen på film, samtidig som han blir å finne på startstreken i flere av NorgesCup-konkurransene. Morten bruker Faction Candide 1.0 i parken, men tyr til Faction Candide 4.0 når han skal kose seg utenfor.

Sjekk ut Faction Skis Norways splitter nye teamedit:

Faction Team Norway from Christoffer Schach on Vimeo.

Kommentarer