Svenskene har gjort som i Norge, og blåst opp gullhåpene sine i slopestyle som store favoritter i media, og når dem ikke leverte blir de rett og slett provosert over holdningene. Med eget blekk og papir skriver de under på at de totalt mangler innsikt i hvordan freeski henger sammen, og at de ikke forstår hvordan utøverne kan være glade og fornøyde uten at dem vinner.

«Det kan hända även de bästa. Vi har sett stora medaljhopp falla förut. Men då har de vett nog att erkänna sina brister, och stå rakryggad inför en förlust.» Skriver Expressen.

Henrik Harlaut, får mest tyn i Expressen og Aftonbladet. De synes han mangler ryggrad, og at han med resten av freeskilandslaget ikke tar OL seriøst nok.

«Harlaut, Harlaut – är det någon vid liv där ute? Någonstans på en glaciär har svenska guldhoppet Henrik Harlaut slagit upp ett nödtält.
Stavarna är pinnar och den gigantiska jackan tältduk där den övriga truppen just nu sitter i luvan och firar att ”alla är glada, alla är hela och vi har fått otroligt bra reklam för vår sport”.» – Aftonbladet

Sveriges landslagstrener ga utøverne skryt for innsatsen. De svenske utøverne smilte, klemte konkurrenter fra andre nasjoner og var fornøyd med egen innsats, til tross for en 8. plass som beste resultat. Harlaut smilte bredt som han gjør hver dag. Det falt ikke i smak i svensk media, som mente det hele var en praktfiasko.
At Jesper Tjäder og Henrik Harlaut så svarte at de nå så frem til andre konkurranser og filmprosjekter fikk Aftonbladets journalist Patrik Brenning er så provosert, at han gikk så langt og skrev at slopestyle er et sirkus som ikke burde vært OL gren i det hele tatt.

«Att referera till ”andra filmprojekt” efter en OS-tävling är i andra idrotter så otänkbart att det knappt går att hitta en vettig jämförelse. Men tänk om Anitha Östlund hade dansat ur ut konståkningstävlingen efter en jumboplats med mungiporna uppåt för att hon ska spela karaktären Blixten McQueen från ”Bilar” i Disney on Ice i Globen nästa vecka.
Nej, det vi såg i backarna här i Sydkorea på söndagen var ingen idrott. Det var en gigantisk fritidsgård för kompisar med ett gemensamt intresse.»


Det er trist at folk uten innsikt skal kommentere det som skjer i slopstylecoursen. Vi synes svenskene gjorde god figur selv om de ikke hadde dagen. Jespers run hadde vært helt legendarisk, at han satt det på trening er helt vanvittig. At Harlaut ikke kvalifiserte ga nok hele skiverden en tåre i øyekroken.
Vi i Afterbang er selvfølgelig kjempe stoked på at det ble norsk gullmedalje, men vi satt ikke med norske flagg og håpet kjørene fra andre nasjoner skulle feile. Fuck hvilken nasjon du kommer fra! Vi er stoked på at freeskierene er en gjeng med homies som er glade på hverandres vegne, måtte det aldri endres.

 

 

Kommentarer