I dag er det 17. mai, og hva passer vel bedre en ett intervju med selveste nasjonalhelten?
Øystein Bråten har nettopp tatt sommerferie etter det han mener er sin beste sesong så langt. Vi har hørt med han om sesongen som har vært, og hvilke planer han har for sommerhalvåret.

Hvor happy er du med sesongen som har vært?

Jeg er helt sjukt stoka på sesongen som har vært. Det har vært min beste sesong så langt. Veldig gøy at det klaffa såpass bra i konkurranser, men også kult å ha fått filma mye.

Du ble den ubestridte kongen av Slopestyle i X Games denne sesongen, med både gull i Aspen og Hafjell, hvordan kjennes det? Ble du mett eller sulten på mer? Har du satt deg noen nye mål?

Det føles helt sinnsykt. Å vinne X Games er en drøm jeg har hatt helt siden jeg starta å kjøre ski så jeg er veldig stoka på det. Jeg har alltid lyst til å bli bedre på ski og det er motivasjonen min, men jeg er veldig gira på å få fortsette å gjøre det bra i konkurranser.

Foto: Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Flere av dine norske kamerater fikk jo kjøre Hafjell X, lukter det flere norske utøvere til Aspen neste vinter?

Ja det tror jeg. Det er sjukt bra nivå i Norge nå, og det er flere jeg kan se for meg at får kjøre i Aspen til vinteren.

Andri Ragettli og Jackson Wells har jo landet hver sin quad i vinter, og flere utøver kan skilte med back to back tripelcorks. Ser jo også det er blitt ganske standard å flippe av railsa, hva tror du skal til for å vinne en av de store slopestyle konkurransene neste vinter?

Det blir som alltid høyere nivå for hvert år som går, men det er veldig vanskelig å spå hvordan vinner runsa vil se ut.

Foto: Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Vårt inntrykk er at parkene her til lands blir bedre og bedre, men at USA fremdeles er best, hva kan vi lære av amerikanerne?

Jeg synes det er mange parker i Norge som gjør en bra jobb om dagen. Trysil, Geilo og Hemsedal er de beste parkene jeg har kjørt her til lands i år, og jeg har blitt overraska over hvor bra det har vært. Jeg veit også at Tryvann og Kvitfjell har vært bra uten at jeg har fått kjørt der i år. Fellesnevneren for de parkene er at det jobber flinke folk der som er dedikert og som står på hele sesongen. USA har jo Breck, Keystone og Copper f.eks. som har helt ville parker, og det er lett å tenke at alle parkene der borte har samme standeren, men sånn er det ikke. De skisentrene er også gigantiske og har nok en større lommebok og bygge park for. Jeg trur det viktigste for en bra park er kvalitet framfor kvantitet. Det er bedre med en mindre park som man klarer å vedlikeholde gjennom en hel sesong, en å bygge masse greier som ikke blir vedlikeholdt.

Hvilke planer har du i sommer?

Det blir litt ferie nå først før jeg reiser på sommerski en stund. Planen er å være både på Fonna og Juvass som er noe nytt for min del. Sist gang jeg var på Juvass var når jeg fylte 12 år og feira bursdag. Skal også prøve å få skata og spilt mest mulig tennis.

Favoritt iskrem?

Krone is. Den med non stop.

Har du prøvd å fryse RedBull til is?

Det har jeg ikke prøvd. Kan tenke meg at den Yellow Edition hadde vært en slager.

Fast Laps har bydd på mye moro i vinter, er det noe som kommer til å fortsette?

Ja det er helt klart noe som fortsetter. Det har vært veldig gøy å starte noe jeg har hatt lyst til å gjøre en stund og det er sjukt fett at det har gått bra. Nå om dagen blir det meste av klipp lagt ut på Insta og Face, så jeg har egentlig bare lyst til å fortsette med gode gamle edits som folk forhåpentligvis får lyst til å kjøre av.

Har du noen edit eller lignende som dropper i nær fremtid som vi kan glede oss til?

Fast Laps fra sommerski blir det garantert!

Kommentarer