Her er oppskrifta på trikset som alle med et snev av steeze må ha i sin trickbag for denne og alle kommende vintersesonger framover.

Tucka opp i sleeven har du kanskje Norges straighteste straight air, den hissigste corken, oppskriften på hvordan du kan brette ut tidenes bananbackflip, en flatspin så flat at du kan steke pannekaker på den, og en frontflip selv supermann er jelly på. Men det har ikke en dritt og si hvis parken er stengt på grunn av snømangel.

Verden blir varmere for hver sesong som går. Det er bare Donald Trump og en del andre grisegubber som ikke har skjønt det. Global oppvarming betyr kortere vinter og høyere snøgrense, og det er dårlig deal for mange lokale norske anlegg og alle jibbere som setter pris på å ikke måtte legge inn en reisedag for å komme seg til fjells og få på litt ærlig shred.

Det er de store gutta som må gjøre de store tingene; Trump må gå av, Erna må bli fjerna, Statoil må legge om fra olje til økologisk jordbruk og Jon Olsson må få seg en ny hobby. Men du kan også bidra til å ta vare på vinteren. Hver gang du har drept en boks med din favorittfuel for en rå session i bakken eller en rolig session på afterbang, kan du bidra til å bremse global oppvarming ved å passe på at flaska eller boksen ikke havner i søpla. Og selvfølgelig ikke i snøen!

 

Slik gjør du det:

1: Shred eller chill hardt.

2: Tøm flaska eller boksen

3: Lever boksen i nærmeste panteautomat, butikk, kiosk, kafé, bensinstasjon eller i #pantforpudder-stasjonen i ditt lokale skisenter.

4: Repeat

 

Å kaste en flaske i søpla, er som å avslutte med revert etter siste tricket på tidenes feteste slopestylerun.” – Johnny Jibhead

 

Hver flaske teller

Ifølge Infinitum Movement og Protect Our Winters Norge, som står bak #pantforpudder, sparer du 178 gram C02-utslipp når du panter en flaske istedenfor å kaste den i søpla. Det høres kanskje ikke så mye ut, men når vi vet at norske jibbere hvert år tømmer i seg mer enn en milliard flasker og bokser, med hjelp fra resten av folka her i landet altså, så skjønner du kanskje tegninga. Da klokker vi inn på rundt 180.000 tonn CO2-utslipp i året – eller tilsvarende 2,8 millioner flyreiser mellom Oslo og Bergen.

 

Mange norske skianlegg har fått på plass #pantforpudder-tønner, så det er bare å komme seg i bakken og øve inn nye #pantforpudder-combos!

Kommentarer