I helga var vi en god gjeng som tok turen til Ringkollen, ett mindre anlegg like ved Hønefoss med fokus på park. Det hele startet med en SMS fra den nye eieren Christoffer Hove, som entusiastisk inviterte oss opp for å teste hoppene de har laget med Emil Fossheim.

Vi fikk fatt på Lars Tynes som var down på noen skikkelige kickers, og sa det passa bra med det nye Blackstag- prosjektet han filmer til!
Blackstag-crewet kom opp på fredagen og var såpas fornøyd med setupet at de ble hele helga.

Du veit det blir bra når Fossheim bygger hopp, uten å fly så altfor langt i jumplinen får du en super bue, og godt med hangtime! Dobbelflips ble sendt på begge kickersa når vi var på besøk!

Aleksander Bjørvig som vi møtte i Varingskollen for en snau uke siden mekka edit for oss! (saken fortsetter under videoen)

Ringkollen 2015 from Afterbang on Vimeo.

Ringkollen Parken består nå av to linjer, og mer kommer…

Det startet med en 7½ meter fat tube, før du kunne velge mellom stor kickerlinie; 2 hopp på 14-16 meter og medium kickerlinje, 2 hopp på 6-8 meter eller kjøre jib linjen med rainbow rail og lauch rør, i bunnen av parken er’e også en flatbox i perfekt høyde for å lære seg nye slidemanøvrere! Det er flott i Ringkollen parken nå, men den er ikke helt ferdig!

Vi tok et par ord med Mr. Hove om det nye livet som anleggseier og fremtidige planer.

Hva er planene videre for parken, Christoffer?
– Først og fremst får vi produsere mer snø, så vi kan få bygget opp resten av parken. Nå har vi mest store elementer og vil gjerne få opp flere mindre og mellomstore hopp og en masse jibs. Vi håper å kunne bygge hele bakken om til en stor snowpark med mange forskjellige linjer og muligheter for kreativitet.


Hvordan har de første månedene vært som eier av ditt eget anlegg?
– Det har vært en litt vanskelig start – dels på grunn av været, men også fordi mye av atstyret her er annerledes enn det vi tidligere har arbeidet med. Men samtidig må jeg si at det har vært helt fantastisk å bli anleggseier. Vi har fått utrolig bra oppbakking i både snowboard- og twintip miljøet, og jeg er glad hver dag når jeg går på arbeid i bakken.

 

Danskene som styrer skuta er på god vei til å sette Ringkollen tilbake på kartet, potensiale er jo her, Ringkollen vant jo årets anlegg under Snowboard Awards i 2011. Og de nye gutta virker å vie nesten hele bakken til park, slik det ble gjort den gang.

Testpiloter: fv; Jonathan Egge, Michael Williksen, Lars Tynes, Fredrik Bergan. Foto: Aleksander Bjørvig

Testpiloter: fv; Jonathan Egge, Michael Williksen, Lars Tynes, Fredrik Bergan.
Foto: Aleksander Bjørvig


Les også: Danskene vil bygge Norges beste park!

Kommentarer