Johanne Killi blant de beste freeskierne i verden. Etter å ha claimet Slopestyle gull under X Games Norway 2017, dro hun til Aspen året etter som favoritt. Men hun ikke klarte å lande en cleant run. I Big Air fikk hun derimot revansjert seg selv, og kastet det dommere beskrev som den beste dobbelcorken som noensinne har blitt landet av en kvinne: en switch dobbelcork 1080 Japan. Den ga henne sølv.

Kan Killi kopiere suksessen på hjemmebane i X Games Norway?

“Jeg har aldri prøvd en switch dobbel på et stillashopp,” sier Killi, når hun blir spurt om hoppet. “Jeg tror det blir vanskeligere enn på et normalt hopp. Inrunnet og landingen er ikke så bred, og stillashopp er vanligvis mindre og har mindre hangtime. ”

Men det betyr ikke at hun ikke vil gå for det. “Jeg liker å inspirere folk, og jeg håper å vise meg frem foran et stort publikum.”

Hun har gjort det før, også på hjemmebane. Killi, som vokste opp på en meierigård i Dombås, ca fire timer nord for Oslo, tok Big Air sølvet under X Games Oslo i 2016. Hun forbedret seg da X Games kom tilbake til Norge i Lillehammer i 2017, hvor hun foran venner og familie mottok gullmedaljen i Slopestyle. “Jeg er så spent på å stå på ski foran dem igjen,” sier 20-åringen. “Hele familien og mange av vennene mine kommer. Men jeg er like spent på å kjøre foran det norske publikum og vise dem hvor kult dette er. ”

Et nytt gull for Killi blir ikke være lett. Selv om X Games Big Air-mesterne Mathilde Gremaud og Lisa Zimmermann er ute med skade, og multi-time-medaljøren Kelly Sildaru heller ikke er tilbake fra en korsbåndskade, er feltet fullt av gode utfordrere. Blant konkurrentene finner vi Sarah Hoefflin – som vant Aspen 2018 Big Air gull med dobbelcorks i flere retninger – og den sveitsiske tenåringen Guila Tanno, som ble den første kvinnelige utøveren som landet dobbelcork på stillashopp. I tillegg returnerer Killis nære venn, Tiril Sjåstad Christiansen, til X Games for første gang siden hun tok gull i X Games Oslo 2016.

Killi har også en ekstra utfordring; da hun er på vei tilbake etter en ligamentforstuing i høyre ankel. Hun forventes å være klar til konkurransen, men har ikke vært på snø siden begynnelsen av mars.  Dog er det ingen tvil om at hun vil være motivert til å levere på hjemmebane.

I den korte historien til X Games Women’s Ski Big Air har det vært en ny vinner hver konkurranse:

X Games Women’s Ski Big Air Gold Medalists
2016 Oslo: Tiril Sjåstad Christiansen
2017 Aspen: Lisa Zimmermann
2017 Norge: Mathilde Gremaud
2018 Aspen: Sarah Hoefflin

 

**Teksten er oversatt fra en av ESPNs pressemeldinger.

Kommentarer