Lørdag 18. november klokken 9.00 er det klart for sesongåpning i Trysil. I første omgang åpner bakke 15 og 6-seteren T2 Fjellekspressen. SkiStar sesongåpner også i svenske Vemdalen, og har fra lørdag to av sine fem skandinaviske destinasjoner i gang.

Bakke 15 er 2,4 kilometer lang og er alltid den første bakken som er preparert og klar. Driftssjef i SkiStar Trysil, Jan Linstad, forteller at det er mange som venter på å komme i gang med sesongen.

– Skientusiaster er det mange av og de vil i gang så fort som mulig. I den siste tiden har det vært mange spørsmål og det er alltid godt å kunne gå ut med åpningsdatoen. Veldig mye natursnø har vi ikke fått ennå, men i de kalde periodene har vi produsert bra med kunstsnø. Nå gleder vi oss til å komme i gang, sier han.

Bakke 15 åpner i full bredde og i nedre delen bygges det parkelementer. Avhengig av været håper Linstad at barnebakken i Eventyr også kan åpne lørdag. Med Eventyr åpen kan gjestene som tar turen til Trysil åpningshelga kjøre i overkant av 400 fallhøydemeter åpningshelga.

– I Eventyr trenger vi litt mer snø, men nå er det bra med minusgrader og vi håper å få det til. Det blir lagt ut informasjon om åpningen fortløpende på våre hjemmesider og i sosiale kanaler, sier Linstad

Kommentarer