Shredaktøren er i gang med en intervjuserie for RedBull.no – hvor han skal snakke med utøvere fra forskjellige ekstremsportgrener om tema; stil. En av de han har snakket med er Per Kristian Hunder. Under kan du lese litt om serien og ett utdrag fra intervjuet med PK.

– Stil er jo et subjektivt begrep. Det kan være måten du kler deg, måten du står på, hvilke triks du gjør etc.
Da jeg intervjuet Lars Tynes for noen år siden fortalte han at stil for han var å gjøre samme triks som tusenvis av andre kjørere gjør, men gjøre de helt egne. Det er et kult tema.

– Selv er jeg utrolig fan av stilen til PK, så det var ekstra kult og prate med han. Husker selv jeg satt på gutterommet og brukte timevis på nettet for å finne outfitten han brukte i “Field Production -Get Lucky” og “Matchstick Production – Claim”. Uten at jeg lykkes. Tror det jeg ønsket meg mest til jul i 2008 var en baggy rosa skibukse!
Det ble ikke rosa bukse på meg, og når jeg tenker tilbake på det, er det sikkert like greit, jeg hadde aldri rocka den slik han gjorde uansett. I intervjuserien har jeg prøvd å fiske etter tips til hvordan man kan få bedre stil selv, og en fellesnevner fra proffene er at man må jobbe med det som kommer naturlig – Selv etter å ha hørt dette fra gutta med Redbullhjelm er jeg sikker på at rå stil er en gudegitt gave.

– Når det gjelder dobbeltcorken, som blir tatt opp i intervjuet, synes jo jeg han er en av de få som gjør en ekte dobbel “cork”. I senere tid har jo PK’s måte å duppe ut av aksen blitt kalt for “wobble”, men det er jo ett uttrykk oppfunnet av folk som absolutt ikke har snøring på hva en cork er. Det gjelder forøvrig Lars sine dobbelcorks også.- forteller Shredaktøren til Afterbang.

Utdrag fra intervjuet: “– Stil går hånd i hånd med ferdigheter og kontroll”

Du har jo blitt stemplet som en stilkonge innenfor freeski, og hvis man tar et triks som dobbelcorken, som veldig mange gjør, så skiller din seg allikevel ut. Bruker du mye tid på å få dine triks til å skille seg ut, eller har det bare blitt sånn?

– Jeg har egentlig aldri brukt mye tid på å skille meg ut. Alle har forskjellige måter å stå på ski på. Det er veldig mange som prøver å kjøre som favoritt-skikjøreren sin eller en de synes har rå stil. Jeg har alltid kjørt ski på min måte og latt den naturlige stilen komme fram.

Hvem synes du har den feteste stilen?

– Jeg har alltid vært litt svak for Tom Wallisch sin skikjøring. Han er jo kjent for afterbang og kanskje litt overdrevne landinger til tider. Men i mine øyne har du ikke sjans til å lande sånn som han gjør hvis du ikke har 100% kontroll. Torin Yater Wallace og Johan Berg er også to jeg virkelig liker å se stå på ski. Begge kjører stoooort, får alt til å se fett ut og er skikkelig gode på ski.

Du kan lese intervjuet i sin helhet her: – Stil går hånd i hånd med ferdigheter og kontroll

 

Kommentarer