Dette må man vel kunne si var en aldeles strålende start på X Games sett med norske øyne. 2 nordmenn stilte til start i Hafjells slopestyle course idag, og det ble 2 gull!

For arrangøren har det dessverre startet litt trått, feedbacken på løypa var såpass krass at brettkjørernes kvalifisering måtte utsettes. Og problemet med fart har vedvart, det kunne man f.eks. se i dagens lineup. Kelly Sildaru, som de fleste må kunne være enig i at var stor favoritt trakk seg fra konkurransen. Det skjønner vi, for den lille jenta måtte hatt jetpack for å komme seg ned løypa.

Giulia Tanno og Johanne Killi var de eneste som kom seg helt ned første run, begge gode på railsa, men med sketchy og korte hopp ble det ikke helt cleant, Tanno fikk 81.66. for sitt, og Johanne tok ledelsen med 85.00.
Vi tar med at Mathilde Gremaud sendte en bio 900 safety på første hoppet før hun whipet ut på hopp nummer 2, det hittet var for oss dagens råeste single hit!

I andre runde klarte Devin Logan å karre seg ned løypa og fikk en score på 83.00, det skulle vise seg å holde til bronse, ett faktum som understreker mangelen på konkurrenter. Hennes run var ikke veldig imponerende.
Tess Ledeux hadde et teknisk run, med blant annet både front og blind 450 i railseksjonen og bio 720 og cork 900 på hoppene, dessverre var det så vidt hun nådde over kulene, men runnet holdt til 88.00. og 2. plass.

Johanne Killi gikk ikke svært, men hun var kanskje den eneste som landet et run uten å kule. Med solid railkjøring og gode hopp stakk hun av med X Games gull, til publikums store glede!

Under litt bedre forhold, og med litt mer tyngde på skia kunne gutta sette utfor og være relativt sikre på å hoppe langt nok på hoppene.
McRae Williams var den første som fikk satt et solid run.
Øystein Bråten, som man trygt kunne si at hadde publikum med seg, leverte et banger run rett ut av gaten, 90.33 og rett til topps.
Gus Kenworthy gikk enormt stort, han gjorde også en switch på 990 av cannonrailen vi fremdeles ikke helt klarer å forstå, dessverre ble det litt rot, og Gus fikk aldri til et cleant run idag.
James Woods landet også et bra første run, men det ble noe overraskende lavt scoret av dommerne.

I andre runde ble det et res om å slå scoren til Øystein, og gutta ga full gass. MacRae gjorde dagens første og eventets eneste 1440 på siste hoppet, men var ikke god nok på toppen. Nick Goepper kjørte 4 dobbelflip combos nedover hopplinja og fikk hjemmepublikum til å holde pusten, til scoren på 89.00 kom opp på tavla.

Øystein var ikke helt ferdig enda, og uppet scoren sin med samme run, bare cleanere.

James Woods var sistemann til å forsøke seg på scoren til Øystein og leverte dette runnet:

Det viste seg å holde til 3. plass for briten som virket stoked uansett, selv om det må være lov å spørre seg om han ikke fortjente hakket bedre?

Uansett, guttas konkurranse var mer en godkjent med tanke på forholdene. 2 norske gullmedaljer er bra for hypen rundt X Games Norway, vi er taggad, og gleder oss til big air!

Reaksjoner:

“Det er så stort å kjøre her foran vennene mine og familien min og jeg håper det skjer igjen neste år!”, sier Killi. ”Jeg hadde spesielt lyst på gullet her i Norge.”

“Jeg er så stoka akkurat nå! At jeg klarte det jeg planla her på hjemmebane er helt rått og føles fantastisk. Jeg hadde en god følelse før konkurransen og jeg stolte på meg selv”, sier Bråten. ”Jeg er glad for at jeg gjorde det så bra i første run så jeg kunne kjøre på i andre run”.

Resultater:

Damer Ski Slopestyle Finale

 1. Johanne Killi, 90.00 (NOR)
 2. Tess Ledeux, 88.00 (FRA)
 3. Devin Logan, 83.00 (USA)
 4. Guilia Tanno, 81.66 (SUI)
 5. Kaya Turski, 77.00 (CAN)
 6. Mathilde Gremaud, 76.33 (SUI)
 7. Maggie Voisin, 71.00 (USA)
 8. Emma Dahlström, 28.66 (SWE)  

Herrer Ski Slopestyle Finale 

 1. Øystein Bråten, 91.33 (NOR)
 2. Nick Goepper, 89.00 (USA)
 3. James Woods, 87.33 (GBR)
 4. McRae Williams, 85.66 (USA)
 5. Joss Christiansen, 77.00 (USA)
 6. Andri Ragettli, 74.66 (SUI)
 7. Gus Kenworthy, 67.33 (USA)
 8. Evan McEachran, 29.33 (USA) 

Kommentarer