Dette startet i utganspunktet som et prosjekt for å vise at man kan lage en kul og ordentlig skifilm, uten at man trenger red-kamera, en gjeng med proffe kjørere eller budsjett på flere 100 000 kr.


For oss handler skifilm om det samme som da de første skifilmene kom, det er et resultat av å gjøre noe sammen med de du henger i bakken med, og dokumentere det.  Alle gutta her lager som regel små edits og seasonedits. Denne vinteren ble vi enig om å prøve å lage en film ved å spare på go’bitene, og legge litt mer arbeid i å gjennomføre noen skikkelige shoots der det var mulig.
Nå blir det 20-25 minutter skiporno på leserne til høsten, og vi tror folk kommer til å bli stoked!

Hele filmen er skutt på GoPro!

Det var først og fremst det vi hadde tilgjengelig, men sånn er det vel for de fleste andre crews i bakken også! Et par stykk i vennegjengen har tilgang på et GoPro kamera eller 2, vi hadde 4!
På det meste har vi kjørt med 3 stykk samtidig.

Det som har vært greia, har jo vært å prøve å kamuflere det. Jeg tror vi har gjort det så bra, at hvis man bare hadde sett filmen, hadde man aldri trodd på at alt var filmet med GoPro.
Vi har kanskje brukt actioncam i denne filmen på en litt utradisjonell måte. F.eks. har ikke et eneste feste gått til spille. Kamera har stått på stang, og that’s it.
Vi har hatt en gimball, den har vi brukt flittig der det har vært behov for mye bevegelse i shotsa for å unngå risting. Ellers har vi planta kamera i snøen og lagt på bevegelse etterpå.

Vi har kun filmet i go’vær, og 1080fps, GoPros bildekvalitet blir da upåklagelig! Jeg er rett og slett ekstremt stoked på de shotsa vi har fått.

Anders Lysne - Foto: Scott Kvitberg

Anders Lysne – Foto: Scott Kvitberg

Relativt ukjent kjørerliste!

Det er ingen pros med, for å si det sånn. Ingen her kjører NM, eller tar dobbelcork utdanning hos NTG. Det er stort sett parkrotter fra Tryvann, av den litt eldre garde til og med!

Vi har jo gjort vårt for å hype disse kjørerne gjennom prosjektet, men det er f.eks. bare Jonas (Kil Nilsen) som har ålreit spons. Martin Stadheim er det vel også mange som har hørt om, han er i hvert fall viden kjent for sin badefilm fra Frognerbadet. Han har jo også vært med på litt filmshoots med andre crews tidligere. Også gjorde han det veldig bra på railjammen i slottstrappa i vinter!
Jeg selv kjørte jo i Crystal Media filmen som ble sluppet i 2010, men hadde vel aldri blitt gjenkjent i bakken om jeg ikke hadde startet Afterbang. Jon Martin Mathisen poster jo også ganske flittig edits på afterbang.no.

Anders Lynse og Marius Annmark derimot er det vel få som har sett noe særlig til tidligere. Men Anders gjør filmens største hopptrikks, Og Marius har mange railbangers, vi kan forøvrig røpe at han ble nr.2 i DM i Ringkollen i vinter, og er ivrig på å ta opp kampen med mer kjente Thomas Trads om tittelen som dansk slopestyle mester!

Dessuten har vi et par gjestekjørere, men hvem gidder vi ikke røpe.

Nivået?

Hvis du vil se dobbel og trippelcorks, eller spesiallagde features med RedBulls lommebok, er ikke dette filmen for deg. Ellers er ikke kjøringa noe å si på! Det blir et segment fra rødparken i Oslo Vinterpark f.eks, hvor det som blir gjort av triks på stål er verdensklasse. Her blir det sendt alt fra 6 på til 8 ut, flips og butters. Også har jo vår kameramann Hugo Taveira gjort underverker med sin GoPro manøvrering! Det er helt sprøtt egentlig, jeg gleder meg vilt til å vise filmen – som vi selvfølgelig dropper gratis på nett etter sommer’n!

Martin Stadheim - Foto: Scott Kvitberg

Martin Stadheim – Foto: Scott Kvitberg

Kommentarer