– Som resten av Myrkdalen sikter vi også høyt, og på sikt vil vi være en av de beste parkene i Norge, sier en entusiastisk Carsten Wiegand-Hansen til Afterbang. Han er klar for vinter, og vi har hørt med han om planene for parktilbudet på Myrkdalen.

På grunn av World Cup setupet i Landsbybakken for Big Air i fjor, var dette området stengt nesten hele sesongen. I år blir det derimot brukt til å lage park for alle!

– Det betyr mye mer plass til park, og mye bedre kveldskjøringstilbud. I Landsbybakken skal vi ha lekne kreative linjer til skiers left for heisen, med mulighet for å skifte frem og tilbake mellom de forskjellige linjene. Det blir med sikkerhet 2 linjer på den siden, kanskje 3. På skiers right skal vi ha mer tradisjonelle linjer, med en rail linje og en slopestyle linje som skal slutte med en slags railplaza rett utenfor afterski baren Pudder. I slopestyle linjen i Landsbytrekket blir hoppene 5-10 m, med 2 take offs på hver kul.
I Helgatun trekket satser vi på litt større ting, med 2 hopp i linje på 14-16 meter, og litt større mer gnarly rails. Generelt satser vi på å ha forskjellige nivåer, slik at det blir mulighet for å utvikle seg uansett om man er pro eller helt nybegynner.

I disse dager kribler det i mange føtter etter å få planta beina i bootsa, men været på Vestlandet lever som kjent sitt eget liv, og derfor er ikke Carsten helt sikker på når byggeprosessen er ferdig.

– Vi er heldige i og med at parkene ligger der hvor den mest effektive snøproduksjonen ligger, så vi er ikke like avhengige av natursnø som resten av anlegget er, men dog avhengige av riktige temperaturer. Jeg ser at det er meldt masse snø neste uke, og etter det håper vi på riktige temperaturer. Vi bygger ett jib setup så snart vi kan, men planen er at Landsbybakken skal være klar litt før jul, og Helgatun parken i midten av januar, om været tillater det.

Carsten er ikke alene om jobben, han lager moroa sammen med Ross Juretich. Med mer plass, og større skisser kreves det mer arbeidskapasitet, og duoen har fått med en tredje mann på laget i vinter!

– Vi utvider teamet med en ekstra fulltids shaper, så vi nå er vi 2 fulltids shapere, i tillegg til meg selv som er fulltid på park tråkking. Ross som shaper i Cardrona, sommerhalvåret, er vår head shaper, og som ny mann får vi år Andy Longley fra England. Andy kommer med mye erfaring fra Alpenene, og er gammel World Cup kulekjører, så jeg synes vi er ett veldig bra team. Dessuten får vi veldig bra støtte fra resten Myrkdalen heis og tråkkeavdeling, noe som betyr veldig mye, og som gjør at vi kan levere best mulig parktilbud.

At parken blir større gjør også at Carsten har lyst på nye rails.

– Vi har ikke bestilt enda, men satser på å bestille ett ganske stort parti fra Bourbon rails, både med stock rails og litt mer kreative/gnarly greier. Ser fett ut det Bourbon holder på med, og vi vil selvfølgelig gjerne støtte ett nyoppstartet norsk firma med så stor passion for ski og brett.

Alt ligger dermed til rette for en rå sesong for Vossinger og tilreisende så straks kulda slår inn. Det blir også nok av aktiviteter i parken.

– Vi planlegger noen rail jams i løpet av sesongen, vi satser på å legge dem når det er forskjellige konserter på Pudder afterski bar, da blir det duket opp en skikkelig kveld med jibbing og party! Dessuten vil Klaus Finne også være å finne i parken en del denne vinteren, og jeg vet det er planer om noen public shred sessions, så hold øye med våre og Myrkdalen sin sider for mer info!
Sist men ikke minst er det jo Open Klasse, og uten å si for mye, ser det ut til at guttene planlegger store greier i år!

Kommentarer