Markus Elvebakken har fått rollen som parksjef i Hafjell, en av landets største parker. Og han har en del planer som kommer til å gjøre at Main park blir hel renovert til vinteren.

Det er en travel Markus vi tok en prat med i går, da drev han å festet plater på sprinkelrailsa, hvilket krevde litt effektivitet, da det var 120 styk.

Mye jobb, men Elvebakken er ikke alene om parkprosjektet ovenfor fakkelmannen.

Ronny i fint driv.

– Seff, går ikke ann å lage park alene! Jeg og Ronny Andre Haugen er fulltid på shaping. @Parkduden / Trond bleka på prepp også får vi mest sannsynlig inn en proff parkprepper fra utlandet. Også får vi inn en liten ekstra gjeng med ski/brettfolk som skal hjelpe oss litt i løpet av sesongen.

19. eller 25. november er datoene Markus har i hodet når det gjelder åpningen av Backyard, ellers er det tenkt at mainpark blir julegave til Lillehammerværingene.

– Backyard blir 3 linjer som i fjor. ca 18 elementer, planen er å få til rød og blå trippelline og med railline på midten. Sette elementene litt annerledes så det gir flere muligheter og blir bedre for shred. Også lage noen hopp i frontyard for kids. Main park blir ganske annerledes enn før!

Markus sender oss en skisse av Mainpark, der skjer det ting.

– Der den svarte linja har vært før blir det rød linje, også skal vi prøve lage et stort svart hopp ca. midt i parken. I Main park blir det også to innganger, en fra skicrossen og en fra kjuusheisen som det var i gamledager.  Vi skal tilrettelegge mer for blå og rød linje.

Vi forører oss om hoppet, som visst nok skal bli gigantisk!

– Forhåpentligvis større enn Roger’n. Som du ser på skissa må vi lage en startkul. Forhåpentligvis skal man kunne dra de største triksa på det hoppet, litt snømengden og farta som styrer det.

Den nye parksjefen er klar over at farta i Hafjellparken har vært litt ymse de siste årene, men det er et problem han har tenkt til å eliminere.

Ikke bare blir designen på parken ny og fresh, men Elvebakken har også bestilt nye elementer.

– Har bestilt 15 m quadkink og 12 m s-rail av Bourbon Rails, ble sjukt gira på det de har fått til når jeg var på juvass i sommer. Mulig det kommer noen flere overraskelser også!

I pakren blir det altså rød linje til skiers left, digert hopp i midten, og blå linje på skiers right.

– Skal vi prøve få til en dritfet blå linje på høyresida der, ved å ha oppsettet sånn kan vi ha flere rails. Er litt ledig plass også, så planen er vel egentlig å sette opp alle elementene våre og lage morsomme features over alt. Hafjell har vært best for ski i mange år nå, men i år er jeg gira på at det skal være bra for både ski og snowboard.

Kommentarer