Vi kødder ikke, amerikanske Elizabeth Swaney (33) kvalifiserte seg til OL for Ungarn. I natt kjørte hun pipekvalifiseringen og ble desidert sist.

Hun trynet ikke, og la ned 2 runs til henholdsvis 30.00 og 31.40 poeng fra dommerne. Eller runs og runs, foruten om å svinge sikksakk mellom buene gjorde hun en ally-oop 180 i siste run, hvilket er det nærmeste hun har vært å gjøre et triks i pipen noen gang. Til tross for å fullføre havnet hun helt sist, hele 13.40 poeng bak danske Laila Friis-Salling, som falt i begge sine runs.

Til tross for latterlig dårlig prestasjoner, skal hun allikevel ha fremstått som skuffet ovenfor pressen, og lirte av seg noe sånt som:

“I didn’t qualify for the finals, so I‘m really disappointed with that. But I worked really for several years to achieve this. I have been focusing on my Olympic experience but also on the halfpipe here and trying to go higher each time and getting more spins in.”

At hun har jobbet for dette er ikke en gang tull. For uansett hvor sykt dette er, har Elizabeth faktisk deltatt i samtlige verdenscuprenn de siste 6 årene. Hun har reist og kjørt sikksakk gjennom halfpiper i Italia, Kina, USA, Frankriket, Sør Korea og New Zealand. Underveis har hun til og med byttet nasjon, til Sochi i 2014 prøvde hun å kvalifisere seg for Venezuela, da det skar seg, begynte hun å kjøre for Ungarn.

Det må ha kostet latterlig mye penger. Dog noe av OL drømmen skal være crowdfundet. Forstå det den som kan.

1 topp 30 plassering er minstekravet for å kunne kvalifisere seg, og damenes halfpipekonkurranser har ikke alltid like mange deltagere. I desember i fjor, var de fleste av konkurrentene hennes opptatt med Grand Prix i Copper Mountain og Dew Tour i Breckenridge. Mens Swaney på sin side var i Kina og gjorde karrièrebeste da hun ble nummer 13 (15 deltagere).

Ingen av de andre utøverne har valgt å kommentere hva de syns om den amerikanske jentas OL satsing. Og i en gren som får nok hets fra før, er kanskje ikke dette noe som gjør det hele bedre. Dette er jo ikke snakk om en afrikaner som prøver seg på langrenn eller lignende. Elizabeth har stått på ski i 6 år, og har ikke en gang prøvd på triks. Det viktigste for henne har vært å komme i mål, og få et resultat.

Kommentarer