Noen ganger hender det vi får tak i en proffkjører i prat. Denne gangen har vi stilt noen spørsmål til Fabian Bösch om konkurranser, planer og trippelcorks.

Hva er ski for deg?
– Alt! Jeg mener jeg star på ski nesten hver dag, og det er fremdeles det morsomste jeg vet om.

Fabian ble i fjor den første verdensmesteren i slopestyle da han vant VI i Kreischberg. Selv etterpå, mente han at verdensmester ikke var en rettferdig tittel, og påpekte at de beste utøverne valgte å kjøre X Games istedenfor. Fabian rundet av intervjuseansen etter VM gullet med å si at han håpet dette betydde at han selv fikk en X Games invitasjon senere, noe som skulle vise seg å stemme ganske bra. Nå har han X Games gull fra Aspen og sølv fra Oslo.

Har du blitt en ekte verdensmester nå?

– Haha, ja, det er sant at X Games har en større status for meg en VM. Jeg er super stoked på alle disse resultatene, men jeg vil fremdeles ikke kalle meg selv en verdensmester.
Jeg tenker en mester på ski er en som takler alle type grener. Han er god i både park, urban, pipe og backcountry!

Vi nevnte Oslo, hvordan var det å være her?
– Oslo var drit kult! Byen var fin og alt var helt topp organisert. Jeg må også si at hoppet var perfekt!

Fabian Bösch mid trippel på Tøyenhoppet.
Foto: Scott Kvitberg

Du kommer jo tilbake til Norge i vinter for X Games Norway i Lillehammer, hvor høyt rangerer du dette eventet?

– For meg er det nesten samme status som X Games Aspen og Dew Tour. OL ville jeg kanskje satt hakket over, men bare fordi det er et event som bare skjer hvert fjerde år.

Konkurranse resultatene dine snakker for seg selv, men kommer vi til å se Fabian Bösch i en skifilm snart?

– Ja, jeg har veldig lyst til å sette sammen en videopart i år. Da håper jeg å kunne få filmet forskjellig terreng og sette sammen en snutt på 4-6 minutter. Men den legges bare ut hvis det blir bra, haha!

Hva inspirerer deg som kjører?
– Musikk er helt klart min største inspirasjon. Jeg liker gammel musikk, klassikere som Lynyrd Skynyrd, Pink Floyd og Rolling Stones.
Det er også andre kjørere som inspirerer meg, som f.eks. Vincent Gagnier og B- Dog (Phil Casabon). Det er mange kjørere som er fantastiske å se på!

Vi må snakke litt trippelcork. Du er jo medlem av «The Swiss Airforce», og er kjent for å sende tripple til vanlig. Hvor mange vi du si du stomper? Si hvis du gir det 10 forsøk?

– Hahaha, kanskje 7 av 10! Det avhenger jo litt av hoppet, hvis hoppet er perfekt, kanskje flere. Hvis det er scketchy blir det nok mindre.

Det ryktes her hjemme at Eirik Moberg har lyst til å gjøre trippel også, har du noen tips? Hvordan har du opparbeidet en så vanvittig romorientering?

– Vel, dobbelflips har jeg øvd inn på trampoline, men trippelflips har jeg kasta rett på snø, man trenger mye airtime!

Strålende tips! Er de morsome å gjøre?

– På store hopp er det det, på små er det ikke så kult. Mitt favoritt triks er dobbel backflip, det kunne jeg lett gjort en hel dag. Jeg synes også singelflipps er gøy, backflip, frontflip, hva som helst egentlig.

Hva med quadcorken, den første ble jo landet nylig av Jackson Wells, eller hva med penta?
– Jeg kan se for meg å prøve en før eller senere, men det er ikke noe jeg stresser med. Det er fremdeles mange dobbel og trippelvarianter vi burde utforske før vi begynner med quads.
Pentacorken er jeg usikker på, det er kanskje mulig hvis du har ett 50 meteres hopp og mentalproblemer, haha!

Vi runder av med å høre hva slags planer Fabian har for denne vinteren. Han forteller ikke overaskende at han skal konkurrere og reise masse, men at han håper å få tid til å filme videoparten sin i tillegg. Han vil uansett gi alt for å vise kjøringen sin fra sin beste side!

Foto: Scott Kvitberg

Kommentarer