Dré Pro (26) er en av flere rappere ifra Pro Fam kollektivet. Han har dype røtter fra Oppsal, Oslo øst hvor han vokste opp i en multikulturell bydel med utfordringer vi ikke hører så mye om i media.
Vi har ikke for vane å intervjue artister, men nå er Dre Pro ganske Afterbang aktuell. I morgen dropper vi #AfterbangTour ep 7 fra Geilo, og det er andre editen vi redigerer til ett av hans verk. Så vi hører med han hva han har å si om editene og musikken sin!

Det var vel neppe skikjøring du tenkte på når du lagde tracksa, men hva synes du om resultatet? Hvordan funker musikken din kombinert med skikjøring?
Resultatet er dope som f**n. Det var vel neppe noe jeg hadde sett for meg at dere kom til å bruke når jeg lagde musikken, men feng at det kan brukes til noe jeg ikke hadde sett for meg.

Det sies at du dropper din første EP, «Ting Tar Tid» i år, hva kan vi forvente der?
Dere kan forvente tunge og ærlige låter som gir ett innblikk inn i verden hvor vi vokste opp og lever i Oslo.

rett ut av blokka med en rev og noen ulver” – Vi kjørte på med Ran da vi klippet #AfterbangTour – ep 2 – Hafjell!

Hvor henter du inspirasjonen fra?
Det er mye inspirasjon å hente overalt, men det som driver meg er vel konkurranse instinktet om å bare være bedre enn de andre rapperne der ute og selvfølgelig det å kunne overgå mitt forrige prosjekt.

Kan du si noe om deg selv som rapper, hva er lyrikken, hva er stilen?
Jeg er en veldig lyrisk rapper som legger vekt i punchlines samtidig som jeg prøver å leke med flowen. Stilen kan vel puttes i en slags Trap/ gangster rap stil? Jeg pleier som regel ikke å putte noe label på det for å ikke låse meg selv inn i en sjanger.

Hvorfor har du valgt å rappe på norsk?
Jeg valgte å spytte bars på norsk fordi det er mye mer personlig. Det er mer meg og det høres bedre ut å gjøre det på norsk enn å skulle gjøre som alle andre engelskspråklige rappere å bli en av dem som fader vekk i bakgrunnen.

Hva slags planer har du for musikken din?
Alle har jo ambisjoner men jeg tar det litt som det kommer. Det er selvfølgelig en lidenskap og jeg skulle jo ønske at man kunne leve av det, men det er jo seff ikke så realistisk hvis du tenker på antallet rappere som lever av musikken i dette landet.

Er det mulig å høre deg live i nær fremtid?
Vi jobber med å få i gang noe live opptreden osv. i nær fremtid. Har vært mye arbeid med nye låter osv. som vi prøver å få på plass så konserter har dessverre vært litt nedprioritert, men det kommer.

Til slutt, står du selv ski eller brett?
Jeg har tidligere stått en del på brett men slutta etter hvert som musikken ble satt mer i fokus. Hender det blir ett par turer her og der men har vært minimalt med det de siste åra.

Hold deg oppdatert på hva Dre Pro finner på i fremtiden her: Dre Pro Facebook

Stay tuned for #AfterbangTour episoden i morra, det er en av de Shredaktøren er mest stoked på selv. Vi fikk 2 dager i Geilo, og besøkte både Fjellparken og Kikutparken. Gutta kjører hardt, Marius drar f.eks. en av sine feteste lines denne vinter’n, det blir til og med et par shots av X Games vinner Øystein Bråten!
Her er en tease:

Kommentarer