Skisenteret som for et par år tilbake innførte Jerrytrappen, tar nå ytterligere steg mot ett mer sikkert anlegg. Fra og med neste år blir det innført hjelmpåbud i Hovden Alpinsenter!

– Fra neste sesong innfører vi påbud om hjelm i hele anlegget, i tillegg blir det påbud om ryggskinne i parken. Vi ser av skadestatistikken hva hjelm og ryggskinne betyr, og kan av den grunn, som ansvarlig eiere, ikke ta ansvar for at våre gjester ikke bruker nødvendig sikkerhetsutstyr. Vi informere om det nå sånn at alle skal få godt tid å kjøpe hjelm og ryggskinne der de måtte ønske. Vi oppfordrer alle til å bruke hjelm også denne sesongen, skriver Hovden Alpinsenter på facebook.

Du kan også lese hele artikkel om nyheten hos NRK her: Her blir det ulovlig å kjøre uten hjelm

Hovden Alpinsenter tror ikke hjelmpåbud vil møte særlig motstand, da de mener folk flest bruker hjelm allerede. Vi steller oss derimot midt i en åker og sår litt tvil.
Da vi spurte våre lesere for en stund tilbake hva de mente om at alle burde bruke hjelm når de står på ski, mente 51% at det burde være opp til hver enkelt, mens 37% mente et påbud om hjelm burde innføres. De resterende 12% gadd ikke ta stilling til debatten.

Les også: Fuck hjelmpåbud i skianleggene

Hovden tar uansett drastiske tiltak, så her blir det ikke lenger opp til hver enkelt. Vil du shredde med fiskehatt eller lue, får du i hvertfall ikke gjort det i Hovdenparken – som forøvrig ble kåret til landets beste av det Norske freeskilandslaget denne uka.

Noen timer senere, etter at Hovden annonserte sin nyhet, slang Kongsberg Skisenter seg også på hjelmpåbudet! I motsetning til Hovden gjøres dette med umiddelbar virkning.

– Vi håper dette vil være med på att hele bransjen vil se nærmere på dette og på sikt kunne ha hjelmpåbud i alle Norske alpinanlegg. Vi hadde sist søndag en hendelse her i Kongsberg skisenter hvor konsekvensene kunne vært fatale om gjesten ikke hadde brukt hjelm!
Vi vil derfor umiddelbart innføre hjelmpåbud i Kongsberg skisenter, skriver daglig leder for Kongsberg Skisenter, Halvor Jamtveit Daglig leder på deres facebook.

Hva synes du? Er du glad for at anleggene tar saken i egen hender og trer bøtta over hue på gjestene sine, eller føler du deg frarøvet muligheten til å kjøre Candide Thovex lua og brillene i flere av Norges største skisentre?

Hovden og Kongsberg innfører hjelmpåbud i bakken, hva synes du?

View Results

Loading ... Loading ...

Les også: Hvorfor bruker du ikke hjelm?

Kommentarer