Foruten om at vi måtte lide oss gjennom 3 runs fra Devin Logan i år igjen, har damenes freeski nivå hevet seg betraktelig! Mange store navn manglet i årets utgave, Lisa Zimmermann, Kelly Sildaru, Tiril Sjåstad Christiansen, og Giulia Tanno, og i fraværet av disse seilte norske Johanne Killi opp som favoritt. 

Killi gjorde det litt vanskelig for seg selv, da hun prøvde med sitt safe run først, men ikke fikk den scoren hun hadde ønsket seg. Hun måtte legge om planene sine for de to neste forsøkene. I andre forsøk ble det rot på railsa. Og i 3. forsøk så det lenge ut som om hun skulle hente inn sin gullmedalje, men da hun dro på med switch høyre dobbelcork 1080 safety på siste hopp løste skien seg ut i landingen, og Killi måtte med det se at slopestyle konkurransen ikke gikk som planlagt. Hun endte til slutt på 7. plass med 77,00 poeng.

Tess Ledeux led også litt samme skjebne som vår Johanne. Hun viste tidlig i konkurransen dagens feteste triks med en dobbelcork 1080 safety, men dessverre i et run hvor hun hadde trøbbel i railseksjonen. Da hun skulle prøve det samme i sitt til da perfekte run nummer 3, ble det bare 1,5 cork og et ublidt møte med kulen på den såkalte money booter’n!

Til slutt var det Maggie Voisin som kunne feire slopestylegull i X Games med 92,33 poeng, et godt stykke forran Isabel Atkin på 88,00 og Jennie Lee Burmansson på 85,00 poeng:

Kommentarer