– Når det legges ut tonnevis med snø i Drammens gater slik at langrennsfolket skal spinne runder der under Skisprinten, så må det vell være lov å få teste først, sier Anders Backe til Afterbang. Han har sammen med fotograf Vegard Breie tatt turen til Drammen for å lage hopp midt i sentrum.
.
Backe har hatt et prosjekt sammen med Byen Vår Drammen der målet var å bygge en kicker i Skisprint-løypa som de bygger opp i Drammen sentrum.

– Det var en stram timeplan, 1 dag til rådighet, mye planlegging og en hel haug med positive og gira folk. Mens snøen ble lagt ut på søndag i løypene fikk vi via facetime justert og dandert haugene for hopp og landing.

Foto: Vegard Breie

– Lillebror var klar på snøscooteren for å gi nok fart til å klarere gappet og når vi fikk gjort siste shapen på hoppet og tråkkemaskinen hadde lagt opp spora så var det bare å “gønne på”.

Foto: Vegard Breie

Siden løypa er basert på folk med lange staver og festesone, så var det dessverre ikke muligheter for det største hoppet, men alltid moro å få gjøre ting “utenfor boksen” og få gjennomført prosjektet som man har jobbet med i lang tid. Avslutter Anders.

Foto: Vegard Breie

Kommentarer