Anders Backe om livet som coach på FP Camp

Selv om det er sommer og varmt er det fortsatt snø på fjellet / isbre’ene. Anders Backe har brukt de siste 2 ukene på Galdhøpiggen Sommerskisenter / Juvass som coach under årets FP Camp sammen med Field Productions.
– Det har vært full trøkk med nesten 200 stoka kids som har pushet grenser under episke forhold i Juvassparken.

Med tidenes sommerskisesong med godt vær og rå park så er det kult å se den yngre generasjonen som gir max gass og viser skiglede fra morra tell kveld. Vi hadde råe dager på breen før det var ned i Lom på eftan for andre aktiviteter som bading, fotball, action i idrettshallen og film kveld, forteller Anders til Afterbang.

Hva er kidsa mest opptatt av å lære om dagen? Er det backflip som fremdeles er vinneren, eller blir det new wavers av hele bunten?

– Hehe, ja så klart backflip er jo en milepæl det og sinnssykt fett å se at kidsa pusher på for å gjennomføre og naile trikset. Ellers går det mye i cork og ulike spinn-varianter med grabs så det er kult.

– Er bra å kunne opplyse om at det finnes 4-veier å spinne og at man også lærer seg basic-triksa før man går videre opp i gradene. Det var noen uker siden sist jeg var på ski før denne turen, så det er genialt å få kjørt mest mulig på ski samtidig som at kidsa kommer bort med spørsmål om å vise det ene trikset etter det andre så da er det bare å grave dypt i triksposen og dundre på!

Hvilke planer har du lagt for resten av sommeren?

– Kom akkerat hjem fra sommerski nå, så blir det noen uker med familieferie litt omkring med innlagte prosjekter utover sommeren med alt fra sykling, tur, klatring, etc før det er snakk om mere skikjøring igjen i august om snøen og forholdene holder oppe.
Det er godt å kunne koble av litt etter en lang vinter med litt sommer aktiviteter og familieaction!
Har ordna zipline til vesla så da er sirkuset igang!

 

Bilder: Vegard Breie

Kommentarer