Etter en lang periode med mildvær har marsmåned levert nytt hvitt gull til skisentrene rundt omkring i landet. Ål i Hallingdal er en av senterne som har fått dump, og vi tok turen for å leke oss i nysnøen.

Hva gjelder snøforhold var dette som natt og dag fra da vi sist var på besøk. Den gang var det blå himmel, park og slush som ble fokus. Mens nå ble t-kroken tatt til toppen hver runde. Det må også meldes at dette kanskje er Norges mest comfy T-krok, istedenfor det tynne svarte harde setet som tar livet av skinkene dine etter et par turer, har Ål blå kroker med bredt sete, som er mye deiligere å bli trukket med.

– Det ble en fet dag med bra snø og bratte skråninger! Veldig mange lekne linjer man kunne finne ned gjennom trærne og gøy å avslutte turen ned gjennom en liten morsom park. Forteller Jon Martin Mathisen, som holdt tempo oppe mellom trærne, mens han fanget linjevalgene med GoPro på bøtta.

Slik så det ut da vi besøkte Ål late season i fjor: #AfterbangTour – s2 ep15 – Ål Skisenter

Mye snø i Ål betyr at du kan kjøre skogsløyper, og hillbombe ned til parken.

– Ahhh! Sjukt fett terreng, vanvittig mange morsomme linjer, og ålreit park. Veldig stas å kjøre pudder der! Sier Jonas Kil Nilsen, som allerede etter besøket i fjor var sikker på at Ål tilbød rå pudderkjøring.

Det som gjør Ål morsomt, er at fjellet er bratt og terrenget variert. Du trenger ikke være lokalkjent for å finne morsomme runs. Nesten uansett hvor du velger å kjøre fra toppen får du artige turer.

#AfterbangTour – s3 ep4 – Ål from Afterbang on Vimeo.

Kommentarer