Skarslia ligger i Bergsjøområdet i Ål kommune, og her var det latterlig mye snø da vi tok turen for litt over en uke siden. Det snødde tett da vi kom, og tett da vi dro, og så vidt vi har forstått er dette en av de mest snørike vintrene de har hatt på årevis.

Det tok ikke lange tiden å se ut et par tre ideelle spots for BC kickers, og da vi fikk utlevert både skuffe og spader var det ikke så mye å lure på, her var det fritt fram for å bygge hva enn vi ville.
Vi hadde hele helgen på oss, så vi satte i gang allerede første dagen, og bygde en medium stor kicker midt i anlegget. Her fikk vi luksusen preppa innrun og pudderlanding, i tillegg til at vi slapp å ta heisen spesielt langt for å få fart. Det ble en effektiv hucksession som ga mersmak, og praten rundt det alternative spotet, som ligger skiers left i anlegget kom kjapt i gang.

Jonas var som vanlig hissig på snurren.

Back to back, dobbel back!

Dobbel backflip er et triks man kan diskutere i en evighet. Det bli aldri utdatert og for oss som er født tidlig på 90-tallet har det alltid vært en drøm å lande en. Ingen av kjørerne vi hadde med oss denne gangen hadde prøvd en før. Men da hopp nummer to sto ferdig, med unnarennet til en gammel hoppbakke fylt med deilig uberørt løssnø, fikk gutta sendt den!

Vi vet ikke hvem som kom først av tvillingene Lars og Erik Michelsen, men da Erik klinte til og landet sin første dobbel baklengs salto på ski, var det ikke noe å lure på for Lars som stod på toppen å så det ovenfra. Og et knapt minutt senere gjorde han det samme.

Mario kart på snø

Etter 2 dager med skuffing og hopping avsluttet vi med Skarslias Mario kart tilbud. De har nemlig Norges lengste kjelketrekkbakke! I heishuset kan du leie kjelker, også tar du rett og slett heisen til toppen med den. Akingen var rett og slett vanvittig morsomt, til tross for litt snø i løypa gitt det fort unna. Tar du turen til Skarslia, er dette noe du bar MÅ prøve. Undertegnede har kjørt korketrekker’n hjemme i Oslo, men det er rett og slett ikke sammenlignbart!

Lars dro på med både ski og kjelke.

Vår gjeng med kjører var like samstemme som dommerne da Øystein Bråten ble olympisk mester.

– Lokalt anlegg med mye snø, aggressiv kjelkekjøring og fire-fem dansker? Da er skarslia for deg!
Sykt hyggelig lite anlegg med veldig trivelige ansatte i fin norsk natur. Masse snø og lite folk, men store muligheter til å bygge hopp. Man får hotlappet nesten uansett hvor man ender opp med å bygge, og det er helt konge når man shredder bc kicker. Hadde det veldig kult i Skarslia, og var helt i ekstase over snømengden og antall urørte linjer, sier Jonas Kil Nilsen til Afterbang.

– Skarslia vartet opp med store mengder snø og artig terreng som passet ypperlig for oss som var gira på å få hoppe litt i løssnøen. I tillegg til dette har de ett helt sykt aketilbud som passer bra for liten og stor. NB: Viktig å huske å bremse før noen av svingene, forteller Erik Michelsen.

Erik og Jonas var fornøyde med forholda!

#AfterbangTour – s2 ep8 – Skarslia from Afterbang on Vimeo.

Kommentarer