20 mil nord for Trondheim ligger Grong Skisenter. Drøye 3 timer med bil altså, som ble finaleetappen, siden vi startet kjøreturen fra Oslo. Det er det nordligste anlegget vi har besøkt på Afterbang Tour noen sinne, det er til og med det nordligste et par av gutta har vært i sine liv.

Grong Skisenter ga inntrykk på gutta, som ble posetivt overasket både over størrelsen og forholda. 4 heiser, hvor 2 av dem er T-kroker som tar deg hele veien til hver sin topp. Vi tilbrakte mesteparten av dagen i Paradisheisen (1530m), med den fikk vi tilgang til både “Dødens dal”, parken og den åpne delen på toppen av anlegget hvor det lå mye urørt snø.

– Grong var et anlegg med helt rå natur! Heftig nedfart fra toppen av fjellet og ned til parken! Lang linje med kule elementer, sier Jon Martin Mathisen til Afterbang.

Snøen ble dessverre ganske tung når sola stekte, så mesteparten av dagen ble tilbragt i parken, hvor hoppet i bunnen fort ble favoritt elementet.

Erik Michelsen kjørte stødig i Grong, her på vei inn i en switch 720 mute.

Jonas på sin nordligste grind.

Nytt folkehøyskole besøk

I bakken møtte vi elevene fra Bakketun Folkehøgskole,  som ligger en snau time unna, i Verdal i Nord-Trøndelag. De ble med oss rundt på fjellet for å samle klipp til episoden. En av skoleelevene imponerte med kjøringa si og bidro med mange fete klipp til videoen. Eivind Bjørnli tok seg også tid til å slå av en prat og fortelle litt om skolen.

Det ble flere fete klipp av deg i Grong, var du stoked?
-Det var fett det! Blir lenge mellom hver gang vi står i bakken og filmer så det er alltid gøy å få noen shots.

Hva likte du best med Grong Skisenter?
– Definitivt mulighetene for pudder og “off pist” kjøring. Likte at heisene gikk såpass langt opp at man lett kunne komme seg innover i fjellet.

Eivind i en rodeo 540 på det siste hoppet i parken.

Nice! Kan du fortelle litt om linja du går på på Bakketun?
– Jeg går på linjen Sport Extreme Australia eller SEA. Linja er veldig allisdig og gjennom skoleåret har vi vært innom veldig mange aktiviteter. Alt fra longboard og stisykling til klatring, friluftsliv, ski/snowboard og dykking.

Fett med eventyr! Hva syns du har vært høydepunktet så langt?
– Linjeturen til Australia og Sør-øst Asia. For min del var høydepunktet dykking i Sør-Thailand, fallskjermhopp i Australia og besøket til barnehjemmet Baan Chivit Mai som skolen gir penger til hvert år.
I Australia har vi også surfet, så i løpet av året kommer man gjennom det meste. Anbefaler linjen sterkt for de som søker folkehøgskole til høsten!

#AfterbangTour – s2 ep14 – Grong Skisenter from Afterbang on Vimeo.

Kommentarer