Sent en fredag kveld, 1800 meter over havet starter episode 12 av årets AfterbangTour. Vi visste vi skulle overnatte på toppen av fjellet, og regnet med at vi skulle ta plass i Turisthytta -også kalt Gaustahytta, men det skulle vise seg at det var lagt andre planer for innkvarteringen av Team Afterbang.

Etter å ha tatt Gaustabanen opp, viste det seg å være enda en heissjakt som bringer deg enda litt lenger opp. Vi ble plassert i kongens bunker som ligger rett under tårnet på toppen. Det betyr at vi tok en heis ned for å komme ut dagen etter.

Lørdagsmorgen startet med koffein, taurin og soloppgang over Norges lengste utsikt. Fra Gaustatoppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge, et syn som tar pusten fra de fleste. Ben Jones, som noe tilfeldig ble med på denne helgas tur, er utvekslingsstudent fra Australia. Vi fanget øyeblikket da han forlot bunkersen og så utsikten for første gang. Hans ansiktsuttrykk forteller mer en tusen ord.

Ben Jones fortalte at han så på AfterbangTour episodene før han bestemmte seg for å dra til Norge på utvekslingstudier, men han hadde neppe sett for seg å være med på en slik tur!

Med temmelig fersk snø, blå himmel og hele dagen fremfor oss, var det duket for en skidag gutta aldri vil glemme.

 

Et syn det er verdt å bestige fjellet til fots for, men det er raskere å ta banen, dessuten må man ha litt krutt i beina til skituren ned!

 

– Det var utrolig å få oppleve Gaustatoppen på denne måten! Overnatte i bunkeren på toppen og cruise pudder ned i soloppgangen, helt rått! Det var mange muligheter for hopp og sprell med de enorme snømengdene som dekket fjellet, forteller Jon Martin Mathisen til Afterbang. Lysluggen fra Arendal gikk lengst, størst og raskest av samtlige på fjellet denne dagen, og var en fryd å se kjøre. Med GoPro strategisk plassert på toppen av hode fikk vi fanget endel av hans krumsprell.

Vi fikk en helt fantastisk dag med utrolig deilig vær og mye snø. Gaustatoppen var definitivt et høydepunkt i sesongen, sier Erik Michelsen, som omsider har blitt fast inventar på tur.

Når man filmer 100 bilder per sekund, skal det ikke så mye til å ta en fet print screen. Kjører: Erik Michelsen.

– Sykt moro å få overnatte i NATO-leiligheten på toppen av hele herligheten! Vi var som vanlig heldig med vær og vind, og hadde noen vanvittig bra turer ned fjellet! Sier Jonas Kil Nilsen, som allerede gleder seg til neste år!

6 turer opp, og 6 turer ned ble fasiten på årets tur til telekommunikasjonstårnet på Gaustatoppen, rett og slett et skikkelig høydepunkt på årets Norgesturné. Vi runder av med vår Australske venn, Bens opplevelse med hans egne ord, og håper dere er stoked på filmen! Peace!

– For me, the Afterbang trip to Gaustatoppen and Gaustatoppen Skisenter was the opportunity not just to ski some amazing mountains but also properly experience Norwegian nature and ski culture. The history of Rjukan and the surrounding area is truly remarkable with both the town and mountain displaying infrastructure that seems incredible to a visitor like myself.

Traveling underground through the mountain is something I’ll never forget! The skiing we accessed from Gaustabanen offered some of the best pow turns I’ve ever had. The variety of chutes, cliffs and big mountain possibilities were super sick and contrasted with the playful, open face turns available down through the valley.

I’d like to throw out a massive thank you to Afterbang and all the guys for having me along! It was a huge learning experience and I had an absolute ripper of a time. Can’t wait to see more of what Norway has to offer!

 

#AfterbangTour – s2 ep12 – Gaustatoppen from Afterbang on Vimeo.

Kommentarer