14.2, tirsdag kveld, ankom vi Gaustablikk med bobilen. Fra der vi parkerte, rett utenfor noen leiligheter ble vi møtt av en dansk og en polsk kokk som hjalp oss med strøm og inviterte oss inn på et par kalde. I sofaen vartet vi opp med litt skifilm, og fortalte om morgendagens planer, gutta var stoked.

Onsdag rullet vi bort til skisenteret hvor vi møtte Trym Klingenberg og Emil Søderlund. Trym hadde arrangert for oss at vi skulle få ta med oss Emil og kjøre ski ned Gaustatoppen!

Det er 2 veier opp, du kan gå, eller du kan gjøre som oss, ta kabelbanen som går inne i fjellet, da kommer du raskt opp, og du er helt uthvilt til å kjøre fjellsidene nedover. Mer om kabelbanen får du høre i videoen.

Dessverre har Kong Vinter vært gjerrig med snøen i år, så det var litt for mye stein i rennene til at vi kunne gå løs på det beste terrenget. Vi var derimot veldig heldig med været, telekommunikasjonstårnet på toppen badet i sol, og utsikten fra Gaustatoppen er formidabel.

Hvis du måler etter areal, så har man fra Gaustatoppen Norges største utsikt. Det sies at under ideelle forhold har du en utsikt over et område på 60 000 km² fra toppen, ett område større en Danmark.
Vi hadde helt optimale forhold, da vi stod på toppen var det ikke en sky å se på himmelen, og om wikipedias tall stemmer kunne vi bare ved å vri hodet se utover en sjettedel av Norges fastlandsareal.

Gutta var i ekstase, bare hør på Jonas i bakgrunnen da han opererer followcam i videoen, dette er pur skiglede. Gaustatoppen er en unik skiopplevelse, og vi er glade for å krysse den av lista – dog var alle skjønt enige om at hit må vi tilbake når det blir mer snø!

Foto: Emil Søderlund

Kommentarer