Det har vært mye rails og røde hopp der vi har vært på tur i vinter. Vi hadde riktig nok nylig en shoot i Kirkerud på hoppet der, men da vi ankom Dombås Skiheiser måtte vi revurdere hva som skal kalles big air, for her var det et monsterhopp.

På Dombås tok vi inn på en av hyttene til Trolltun Gjestegård, som ligger rett ved siden av bakken. Den lå faktisk så ski inn ski out at man kunne ta på seg skia i gangen.
Det er klart at de lokale gærningene i Dombås er råe i lufta med en slik perle av en kicker i lokalanlegget. At den lille byen fostrer opp X Games stjerner er litt lettere å forstå når man er her selv.

Vi stod opp grytidlig for å sjekke forholdene og preppe hoppet klart til session. I Dombås tar man hopp seriøst, da vi tuslet opp til hoppet på morgenkvisten stod Eistein Killi med tallskive for å måle opp vinkelen på hoppet i forhold til landinga, slik at det ble perfekt. Her er det han som er guruen når det kommer til bygging av svære kickers.
Vi hadde fokus på big air shoot denne gangen. Dombås byr ellers på flere mindre hopp, en corner, og et kreativt railsetup med mange hits og alternativer.

For noen av gutta ble det nesten litt for gnarly. Det skal sies at vi måtte kjempe med vinden denne dagen, som kan være en uhyggelig opplevelse når vindkastet kommer brått på, så det ble både kuling og overshoots. En som derimot ikke så ut til å bli påvirket av været var Jon Martin Mathisen. Han hadde startpunkt 100 meter høyere enn resten av gjengen og landet stort sett sweetspot hele sessionen! Som han selv sa det. «Når man først skal hoppe på så stort hopp er det ikke noe vits å være gjerrig med farta. Det ser mye fetere ut å gå svært uansett!»

Ove Vadet forteller at de har troa på fine forhold ut påsken, og at etter påske blir det enda en filmshoot på kickeren med blant annet Marcus Kleveland.
Dombås har rett og slett et perfekt setup for luftige filmshoots.

Kommentarer