Under 2 timer fra Oslo finner man Høgevarde. Vi brukte vel halvannentime, men nå er vår sjåfør Jonas Kil Nilsen nesten like rask på pedalen som han er på blindsiderotasjoner.  Uansett, Høgevarde er den nest høyeste toppen på Norefjellplatået med sine 1459 meter, og her oppe var det vinter enda. Da vi ankom for 2 uker siden snødde det.

Høgevarde er et ganske nytt anlegg, første skiheis og familiebakke åpnet i i 2010.

– Vi kom fort fram til at vi ville ha mer terreng å boltre oss på, derfor ble det en ny lengre skiheis i 2016. Det er bare 1 bakke fra toppen foreløpig, men planer om fler. Siden vi ikke har utnyttet så mye av arealet til løyper, så er det store off piste områder tilgjengelig fra en relativt kort heis. God off piste terreng for gunne-run og leik. Forteller Hans Hans Christian Guslvik.

Hans Christian ble med oss et par runder i anlegget da vi kom, og viste oss flere alternativer fra toppen. Om du ikke velger å kjøre skiers left og den preppa løypa, kan du på skiers right fra toppen velge blant 2 finne renner. Om du er av typen som ønsker å dra på litt kan du gjøre som Martin Stadheim og kjøre opp på kammen for så å droppe ned i renna. Det er ganske gnarly med parkski, litt lite snø og whiteout, men det må være som en drøm når det har lagt seg en meter snø, og du kommer med litt tjukkere planker!

Terrenget i Høgvarde opplevde vi som veldig variert og morsomt, selv om ikke alle mulighetene vi så lot seg gjøre pga forholdene fant vi flere linjer, natural hits og moro. Den preppa løypa er også den kuleste preppa løypa vi har kjørt på tur. Den er nesten som en renne, så hvis du tar med deg litt fart er det veldig gøy og gunne ut og inn av den.

Høgevarde tilbyr foreløpig bare natursnø men innhenter tilbud på kunstsnø, og håper det er på plass i nær fremtid. Vi leke oss litt med parkelementene som var der, og Hans Christian fortalte oss at de regner med å utvide park tilbudet med hopp, og en mer egen linje i løpet av sommeren.

 

Vi ser frem til ny tur til Høgevarde senere, dumper det i byen er nok forholdene optimale her. Vi har også hørt rykter om en formidabel utsikt, så det er klart at her er det mer å oppleve!

Kommentarer