Perfekte forhold, tidenes villeste slopestylecourse, og et vanvittig felt gjorde at slopestyle konkurransen i PyeongChang startet legendarisk!

Øystein Bråten best av de norske i kvalifiseringen

Det tok fullstendig av kosteskaftet allerede i kvalifiseringen, nivået var skyhøyt. 30 utøvere skulle bli 12. 2 run formatet gjorde at gutta måtte gå all-in fra første element. 93,80 poeng gjorde at Øystein Bråten kvalifiserte som fjerde beste. Han speila både superfeds og 1440 er og kjørte overall solid. Ferdinand Dahl tok seg også til finalen med sin 10. plass.

Christian Nummedal og Felix Usterud ble slått ut.

En svenske kvalifiserte som nummer 1.

Jesper Tjäder hadde satt seg som mål å sette tidenes villeste slopestyle run, men klarte det ikke på de to kvalifiseringsomgangene. Storfavoritt Henrik Harlaut rotet det også til, og må se finalen fra sidelinjen. Surt for søta-bror, men våre naboer har allikevel grunn til å smile. Oscar Wester var i fyr og flamme, og landet sitt livs run.  Scoren på 95,40 gjorde at han vant kvalifiseringen.

Felix Stridsberg-Usterud klarte ikke kvalifisere seg til finale, men han, som de andre, ga et vanvittig show!

Hele 8 kjørere fikk over 90 poeng, og det ble ekstremt tight i toppen. 85,5 var den laveste scoren som gikk til finale, det sier mye om hva som krevdes for å lykkes i denne konkurransen. Alex Hall, Fabian Boesch og Alex Bellemare var blant kjørerne som havnet utenfor topp 12.

Øystein Bråten poengterte selv før konkurransen startet at den største utfordringen ville bli å ta seg til finale.

Disse er med videre til finalen som går 05:25 norsk tid.

1. Oscar Wester

2. Andri Ragettli

3. Alex Beaulieu-Marchand

4. Oystein Braaten

5. Nick Goepper

6. Teal Harle

7. Gus Kenworthy

8. James Woods

9. Elias Ambuehl

10. Ferdinand Dahl

11. Evan McEachran

12. Jonas Hunziker

Kommentarer