Du er ikke skikkelig Norsk jibber hvis du ikke har hørt om skibyen til Andreas Håtveit, men han er ikke den eneste som har tatt helt av med egen park i bakgården!
16 år gamle Helge Vasli fikk forrige uke endelig ferdigstilt sin egen bakgårdspark på jordet til far, etter mange måneders arbeid!

Egen skiheis og flombelysning

Hvis du trodde PVC rør i hagen var fett, så må du tro en gang til. Helge har sveisa rails av rør fra dynga, laget egen skiheis, kjøpt lys og satt på egne lyktestolper!

bakgårdsparken heis

Hjemmelaga skiheis!

Ja, dette er bra sykt, så vi måtte grave litt mer:

– Er det langt til nærmeste alpin anlegg der du bor da, siden du valgte å bygge ditt eget?
Og den heisen er jeg litt spent på, hvordan fikk du til det?

«Jeg bor 40 km unna Oppdal skisenter, og 10 km unna et mindre skitrekk i Dalen her, men ville heller ha min egen helt ved huset. Her kan jeg nemlig bygge akkurat som jeg vill!

Har også planer om å bygge et større hopp utenom parken, som er cirka 7-8 meter lengde på, har skjøvet sammen en kul med traktoren.

Heisen er en gammel plenklipper jeg fikk, som jeg koblet til girkassen på en snøfres og byttet ut snøfresdekket med et bildekk, og satte på ledehjul til tauet.»

 

 

 

Mange elementer

Den hjemmesnekra skiheisen trekker deg 100 meter oppover jordet og byr på mange elementer. Bårdsgardsparken, som den er blitt kalt, stiller med 2 straigt rails, 1 pvc rør, 1 rainbowrail, ett hopp på cirka 3-4m ,en kinkrail, ei tønne, en cannonrail og en annen med en closeup på slutten!

Arbeid pågår!

Arbeid pågår!

Åpen for alle
På spørsmål om hvem som helst kunne shredde den ekstremt lokale skibakken svarte Helge at så lenge de tar kontakt med han før de kommer, kan alle få prøve. Han er jo driftansvarlig også kan du si, da han må skru på lys og passe på motoren til heisen og sånt!

Gira på å ta en tur, eller bare følge med, sjekk Bårdsgardsparken på facebook!
Her er skisse av parken:

bakgårdsparken skisse

Kommentarer