I går tok vi en prat med Thomas Trads, Danmarks beste skikjører og OL håp. Tradsen forteller at det  viser seg å være ganske stor forskjell på toppnivået over Skagerrak og verdenseliten. Han gir deg også nye sanger til spillelista i vinter, og kommer med nyttige råd i jakten på spons og lykke!

Hva skjer? Hvor er du, hva holder du på med i disse dager?

– Akkurat nå er jeg i Stubai, hvor det er World Cup og obligatorisk sending. Det var kvalik i dag, og jeg kjørte over gjennomsnittet vakkert, men alt for dårlig til å komme i finalen. Jeg fikk flere poeng en Robert (Ruud) da, så er egentlig ganske stoka. Øystein (Bråten) og Birk (Ruud) gikk videre, så det var jo bra.

Heldig for Norge, kjipt for Danmark! Hvordan ligger du an i forhold til OL?

– Ja, altså jeg ligger jo satans dårlig an da. Jeg trenger en topp 30 plassering i en World Cup pluss faens mye FIS poeng. Topp 30. plasseringen er uaktuell om jeg kjører som jeg gjør om dagen. Jeg må bare lære tre nye dubs innen neste World Cup, da er OL en mulighet. Så de neste ukene må jeg bare mate på, da blir jeg skikkelig pro!

Dæven døtte, ja da får’u ha lykke til! Du får høre med Birk om han har noen korka tips, hørte han lærte 4 triple på umenneskelig kort tid.

(Intervjuet fortsetter under videoen.)

Vi har skjønt det sånn at du har et helt fotballag med sponsorer, det er jo langt over snittet. Hva er ditt beste “Hvordan bli sponsa- tips”?

– Har pratet med Birk, men er ingen hjelp å få. Jeg kan verken hoppe på trampoline eller benke 120kg, så samarbeidet sluttet fort.

– Ja, altså jeg er jo et fint bevis på at man ikke trenger å være verdens beste på ski, for å kjøre rundt i en Volvo å se satans keeg ut. Jeg har jo skjønt at X Games ikke akkurat er aktuelt, så det er ikke den veien jeg skal gå for å få sponsore. Jeg er flink til å prate, så jeg bruker de ferdighetene jeg har. Det er latterlig mange folk som er mye bedre enn meg på ski, men de er tydeligvis ikke så flinke til å prate for seg. Business tip fra Trads; bruk det du har.

Fabelaktig! Hvor sponsa er bilen din?

– Jeg har i utgangspunktet nesten ingen penger utenom de jeg får fra mine sponsorer. Bilen er en del av en sponsoravtale med Volvo Danmark og Bilbutikken Pedersen & Nielsen.

Satans keeg Trads med Niklas Helland.

Det er jo ganske pro! Hva er minstekravet for hvor dansk man må være for å være med på det danske landslaget?

– Det er egentlig ganske enkelt. Få tak i et dansk pass og lær dub 10. Da er du inn!

Haha, hører du Marius Annmark? Hvem andre enn deg er det som har plass på laget denne vinteren?

– Det er jeg er ikke helt sikker på, faktisk. Akkurat nå er jeg i World Cup med Rasmus Dalberg Jorgensen, så jeg vet han er med.

Hvor er det best å kjøre ski i Danmark?

– I Aarhus der jeg kommer fra, har vi en avtale med hockeyhallen. Der kan vi få snø, og vi har to PVC rails. Stampa 2.0. Det er kanskje det beste skiresort i Danmark akkurat nå. Det er gratis sesongkort og  digg mat inne i Hockeyhallen.
Det har faktisk også begynt å komme en del dryslopes på noen skoler, så det er jo også en mulighet. Ellers er det Hedeland, som faktisk er en skibakke med heis og snøkanoner!

Skiforholda er nok bedre i Norge, men det sies at det er deilig å være norsk i Danmark. Du har jo bodd endel i Norge også. Hva burde Norge ta fra Danmark som de ikke har?

Billig øl selvsagt. Men det vet dere jo. Ellers er det ganske mye digge damer i Danmark som ikke bruker så inn i helvetes mye sminke som de man ser på Skaugum. Danmark har ganske fin matkultur også faktisk! Kanskje dere kunne bytte ut Grandis og taco med Smørebrød?

Notert. Da nærmer vi oss 10 kjappe her! DJ Trads topp 3 på Spotify?

– Vi tar 5!

Spandabelt! Siste, ser du driver sjappe. Hva har du som er til salgs?

Ja, altså alt er i utgangspunktet til salgs, det er bare ett spørsmål om pris. Skiklær, bil osv.

Thomas Trads stolte sponsorer.

Kommentarer